Снимка БулфотоКристалина Георгиева отправи интересен апел към хората по света. Политическите

...
Снимка БулфотоКристалина Георгиева отправи интересен апел към хората по света. Политическите
Коментари Харесай

Кристалина Георгиева: Харчете колкото можете, след това похарчете още малко

Снимка Булфото

Кристалина Георгиева насочи забавен зов към хората по света. Политическите водачи би трябвало да одобряват, че се постановат повече разноски за възобновяване на блокираните им стопански системи, съобщи ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева по време на присъединяване си в съветския стопански конгрес на името на Егор Гайдар. 

Много извънредно е за МВФ, само че от март нататък ще изляза и ще заявя: „ Моля, харчете “. Харчете колкото можете и по-късно похарчете още малко “, споделя Георгиева, 

" Продължавам да съм бранител на фискални политики, защитаващи стопанските системи от колапс във времена, когато се опитваме да преструктурираме по едно и също време производството и потреблението ", добави тя пред съветския интернационален стопански конгрес.

Управляващият шеф не даде съответни стопански прогнози, само че ясно изрази желанието си държавните управления да усилят разноските си и разясни, че синхронизираният метод в интернационален проект е най-подходящ за растежа.

През 2020 година МВФ оказа поддръжка на 83 страни, сподели тя.

Георгиева похвали съветската централна банка за паричната ѝ политика, както и финансовото министерство за фискалните тласъци, което съгласно нея е подобен образец за синхронизиран метод.

Според нея е нужно още интернационално съдействие - сходно на това за бързото основаване на ваксина против COVID-19 - и в сфери като цифровия напредък и зеления напредък.

„ В МВФ изчислихме, че координираните фискални тласъци на Г-20 в зелена инфраструктура - в случай че бъдат координирани вярно - могат да донесат две трети по-голям растеж, в сравнение с в случай че всяка страна работи без да се преценява с останалите “, даде образец Георгиева, написа investor.bg.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР